top of page
GOTT NYTT ÅR!

All mat till kvällens middag är färdiglagad. Det enda ni behöver göra är att värma och lägga upp med bästa snits.

 

Förrätt:

Soppan värmer ni i kastrull på spisen. Den kan ni med fördel mixa precis innan servering med en stavmixer eller blender. Vill man öka på kaloriintaget så får man lov att tillsätta en klick smör…

Alternativ 1 är att slå soppan i tallrik vid bordet från bringare. Då gör man så här; 

Lägg tartaren centrerat i djupa tallrikar och servera till gästerna. 

Gå sedan runt bordet och slå i soppa. 

Alternativ 2 är att göra tallriken helt färdig i köket innan man bär in tallrikarna. Då gör man så här; Slå soppan i tallrikarna. Lägg i tartaren. Servera.

 

Varmrätt:

Vi rekommenderar att ni flyttar över det som ska värmas i ugn till era egna formar. 

Hela varmrätten kan ni låta stå i rumstemperatur två timmar innan middagen. Potatisen ska in i ugnen i 120 grader ca 25 minuter. När 15 minuter återstår så kan ni ställa in kött och tomater. Samma gäller för er som har någon vegetarian i sällskapet. Har ni fisk så behöver den 10 minuter. All sås värmer ni på spisen. 

Tid och temperatur är anpassat efter varmluft, vet ni att er ugn är lite långsam och sval eller tvärtom så får man helt enkelt göra egna justeringar. Köttet är medium när ni får hem det. Önskar man well done så kan man sätta in det samtidigt som potatisen.

Alla har fria händer att arrangera sina tallrikar som man vill. Det finns inget rätt eller fel. Nedan har du uppläggningstips.

 

Dessert:

Desserten är klar att lägga upp. Även här är det fritt fram att vara kreativ i sitt upplägg.

Ha en riktigt mysig kväll. Hoppas vi ses 2022! 

NYÅR2022_IMG_0859.jpg
NYÅR_2022IMG_0858.jpg
NYÅR_2022IMG_0857.jpg
bottom of page