top of page

Jul- & Nyårscatering

Är jul- och nyårsplaneringen i full gång? Oavsett om det är till jobbet eller privat så hjälper vi dig med maten så kan du fokusera på pynt, julklappar och inbjudningskort till nyårsfesten. Vi har både jultallrikar och bufféer och till nyår har vi vår nyårsmeny som du enkelt värmer och lägger upp hemma.

Gott nytt år! 

All mat till kvällens middag är färdiglagad. Det enda ni behöver göra är att värma och lägga upp med bästa snits.

FÖRRÄTT

Skaldjurssoppa med blomkål, krabba och dillolja 

HUVUDRÄTT

Oxfilé med potatis- och palsternackskaka, rödvinssås smaksatt med fikon, gräslöksemulsion samt bakad spetskål

EFTERRÄTT

Havtorn- och chokladtartlette med vit chokladkristall och variation på björnbär

 

FÖRRÄTT

Soppan värmer ni i kastrull på spisen. Den kan ni med fördel mixa precis innan servering med en stavmixer eller blender. Vill man öka på kaloriintaget så får man lov att tillsätta en klick smör…

Alternativ 1 är att göra tallriken helt färdig i köket innan man bär in tallrikarna. Då gör man så här: Slå soppan i tallrikarna. Lägg i krabba och blomkål och dra en linje med olja i tallriken enligt bild. Servera.

Alternativ 2 är att slå soppan i tallrik vid bordet från bringare. Då gör man så här: 

Lägg krabba och blomkål centrerat i djupa tallrikar, ringla olja i tallriken och servera till gästerna. 

Gå sedan runt bordet och slå i soppa. 

 

 

VARMRÄTT
Vi rekommenderar att ni flyttar över det som ska värmas i ugn till era egna formar. 

Hela varmrätten kan ni låta stå i rumstemperatur två timmar innan middagen. Potatisen ska in i ugnen på 120 grader i ca 25 minuter. När 15 minuter återstår kan ni sätta in köttet och kålen. Samma gäller för er som har någon vegetarian i sällskapet. Har ni fisk så behöver den 10 minuter. All sås värmer ni på spisen. 

Tid och temperatur är anpassat efter varmluft, vet ni att er ugn är lite långsam och sval eller tvärtom så får man helt enkelt göra egna justeringar. Köttet är lagat strax under medium när ni får hem det. Önskar man medium-well så bakar man köttet 5 minuter extra, önskar man well-done så kan man sätta in det samtidigt som potatisen.

Alla har fria händer att arrangera sina tallrikar som man vill. Det finns inget rätt eller fel. Önskar man uppläggningstips så finns det bilder på vår hemsida.

 

 

DESSERT

Desserten är klar att läggas upp. 

Även här är det fritt fram att vara kreativ i sitt upplägg.

 

Ha en riktigt mysig kväll. Hoppas vi ses 2023! 

ISIMG-695671.jpeg
bottom of page